Over mij

Ik ben Annemiek, 31 jaar, parttime kunstenares en fulltime natuurliefhebber. 

Ik ben opgegroeid tussen de dieren en natuur en de moestuinplantjes van mijn opa. Jaren geleden zijn we verhuisd naar het platteland waar ik eindelijk de ruimte had voor een eigen moestuin en zo raakte ik gefascineerd door het zelf verbouwen en verwerken van eten, en door deze gezonde en natuurlijke voeding. 

Je eigen eten verbouwen en klaarmaken, inmaken, fermenteren, wecken en drogen is in mijn ogen het mooiste wat er is. 

Mijn doel is om ooit vrijwel compleet zelfvoorzienend te leven. Helemaal zelfvoorzienend zijn is lastig als je graag eens een banaan eet, maar er gaat een enorme wereld voor je open als je ziet hoe veel van de kant- en klaarproducten uit de winkel je makkelijk zelf kan maken. 

Ik merkte dat er op internet niet enorm veel te vinden is over veel van deze manieren van voedsel bereiden. Zonde, want het is erg leuk om te doen, veel gezonder omdat je precies weet wat je erin stopt, veel lekkerder en helemaal naar eigen smaak samen te stellen, en niet onbelangrijk; veel goedkoper dan de producten uit de winkel! 

Een aantal soorten zal iedereen wel eens gemaakt hebben. Jam, brood, koekjes, cake, ijs.. Maar zelfs die worden meestal gemaakt met kant- en klaarmixen en zitten vol kunstmatige stoffen of hulpmiddelen. Bewerkte suiker, gelatine, broodverbetermiddelen, antiklontermiddelen enz.. Zou het niet mooi zijn als je deze lekkernijen kan maken van puur natuurlijke voedingsmiddelen? Helemaal plantaardig zelfs? Dat kan, en is niet eens moeilijk. 

Er zijn zelfs veel meer producten zelf te maken. (Plantaardige) yoghurt, kefir, hummus, chocoladepudding, chips, plantaardige melk, tempeh, seiten, groenteburgers, zuurkool, wijn, bier, sojasaus.. En dat is nog maar het begin. 

Lees mee met mijn blog, en doe mee met deze gezonde en milieuvriendelijke manier van leven. 

Een gedachte over “Over mij

  1. Ik heb je blog ontdekt en sta te popelen voor nieuwe posts!!!!

    Jouw recepten en oplossingen zijn echt uniek!!!!! ✌??

    Groeten,
    Patricia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.